Pastrav la gratar cu lamaie, ulei de masline si rozmarin

Pastrav la gratar cu lamaie, ulei de masline si rozmarin

Ingrediente

câte 1 păstrăv de persoană
2 lămâi
3 linguri ulei de măsline
2 căţei de usturoi
1 legătură de ceapă verde
1 crenguţă de rozmarin proaspăt
50 g unt
sare

Mod de preparare

Amesteci uleiul cu usturoiul puţin zdrobit, sare şi zeamă de lămâie. Cu acest amestec ungi peştii şi îi laşi 15 minute aşa. Între timp, cureţi şi toci ceapa pe care o căleşti uşor în unt. Umpli peştii cu ceapa, îi pui în folie, deasupra fiecărui peşte aşezi câteva rămurele de rozmarin, sigilezi pachetul şi aşezi peştii pe grătar pentru 10 minute. Pe lângă peşte, pe grătar, poţi pune şi cealaltă lămâie tăiată în două şi după gust, roşii şi ciuperci. Serveşti păstrăvul cu rozmarin la grătar cu lămâia friptă timp de un minut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *