LISTA DE INGREDIENTE
pentru 2 porţii
2 păstrăvi potiviţi
1 ardei gras roşu
1 ardei gras verde
1 ceapă
3-4 căţei de usturoi
2 roşii mari, bine coapte
o lămâie
aprox. 100 ml de ulei
sare şi piper după gust
ierburi aromatice: cimbru, coriandru, rozmarin – aprox. 1 linguriţă din fiecare
pătrunjel verde pentru decor
MOD DE PREPARARE
Păstrăvii evisceraţi, spălaţi bine în mai multe ape, se usucă cu un şervet de hârtie, se stropesc cu puţin ulei şi cu zeamă de lămâie.
Se condimentează atât la exterior cât şi la interior cu sare, piper şi ierburile aromatice din listă.
Se unge unge o tavă cu ulei, se aşează toate legumele tăiate felii sau rondele după caz (inclusiv usturoiul şi felii de lămâie), se presară puţină sare şi se aşează păstrăvii peste stratul de legume. Dacă doriţi, puteţi adăuga 4-5 linguri de apă. Eu nu am pus, şi-au lăsat legumele şi peştele suficientă apă cât să se formeze un sos în combinaţie cu uleiul de pe fundul tăvii.
Se acoperă tava cu o folie de aluminiu şi se dă la cuptorul încins la 180 de grade pentru 20 de minute.
Se îndepărtează folia de aluminiu, se stropesc peştii cu sosul format în tavă şi se mai lasă încă 10 minute la cuptor ca să se rumenească puţin deasupra.
Se servesc cu pătrunjel proaspăt tocat.