Descriere Produs
„Păstrăvul copt si afumat la jar Doftana”, reprezintă un produs de o deosebita calitate si gust. Gama de produse tradiționale de la păstrăvăria Doftana a aparut din dorința de a duce mai departe moștenirea bunicului nostru Vasile Lupu, care a trăit la poalele munților Priscu, in comuna Valea Doftanei. Peștele afumat este pregătit cu dragoste de oameni pricepuți.
Păstravul crescut de noi in ferma familiei și destinat obținerii „păstrăvului copt și afumat la jar„ are o greutate intre 210-420 grame, culoarea galben auriu, strălucitor și lucios, solzii aderenți la piele, lucioși, trunchiul rigid și ferm, ușor elastic. Localizarea fermei este la o altitudine de 1100 m , pe vârful „ vadul lui Zeghe” la limita dintre județele Prahova și Brașov, fără nici un fel de poluare în amonte și de jur împrejurul păstrăvăriei, apa se primenește continuu în păstrăvărie iar calitățile sale deosebite se incadrează in clasa I ape de suprafață . Aceste calități ale apei dau produsului finit un gust rafinat.
Hrana păstrăvului provine din ferme specializate în producerea de furaje pentru păstrăv și au în conținutul lor proteine de calitate superioară, făina de pește, mazăre, etc. Specificăm aici că aceste furaje nu au in continut nici un aditiv chimic si nici organisme modificate genetic.
Furajarea se face în sistem extensiv, doar în anumite condiții de temperatură și limpiditate a apei. Atunci când temperatura apei scade sub 5ºC peștele nu se mai hrănește. Timp de aproximativ 6 luni peștele se furajează doar pentru întreținere, creșterea ponderală făcându-se doar în perioada verii. Din această cauză, un păstrăv crescut astfel ajunge la greutatea minimă de valorificare în 24-30 luni. Un pește crescut extensiv va avea mai multă masă musculară raportată la grăsime, comparativ cu peștele crescut în sistem recirculant, intensiv. De asemenea, gustul cărnii de păstrăv crescut în apa de munte este influențat pozitiv și de microfauna de pe fundul bazinelor.
Opinii
Nu există încă recenzii.